STUDIO 307

Stap binnen in de inspirerende wereld van Studio 307, waar fotografen de ruimte krijgen om hun langlopende projecten tot leven te brengen en gezamenlijke tentoonstellingen te realiseren. In dit interview laten we je graag kennismaken met Sarah Mei Herman en Milan Gies, de gepassioneerde begeleiders van dit bijzondere fotografiecollectief. Samen delen ze hun visie, ervaringen en de unieke aanpak die Studio 307 onderscheidt van het reguliere opleidingsaanbod. Of je nu een beginnend fotograaf bent die de basis al onder de knie heeft, of een ervaren professional die op zoek is naar verdieping, Studio 307 biedt een stimulerende omgeving waarin jouw artistieke groei centraal staat.

© Milan Gies

Hoe ben je bij Studio 307 terecht gekomen? 

In de zomer van 2020 kreeg ik via Instagram een bericht van Milan dat hij mijn werk erg mooi vond en ook overeenkomsten zag tussen ons werk. Ik was ook bekend met Milan’s werk maar we hadden elkaar toen nog nooit ontmoet. Daarna spraken we elkaar voor het eerst tijdens Buy My Darlings in september 2020. Het jaar daarop benaderde Milan mij met de vraag of ik een artist talk wilde geven bij Studio 307, wat ontzettend leuk was om te doen. De dag daarna belde hij me of ik de lessen bij Studio 307 samen met hem zou willen gaan geven vanaf september 2022.

Waar begeleiden jullie de fotografen bij?  

We begeleiden fotografen bij langlopende (en gelaagde) projecten waaraan ze gedurende minimaal een jaar werken. Tijdens de lessen bespreken we gezamenlijk het gemaakte werk en de voortgang. We besteden veel tijd aan de selectie van beelden. Behalve het werk dat de studenten maken zijn de inspiratiebronnen die bijdragen aan de ontwikkeling van het werk ook van groot belang. Dit mag heel breed zijn: literatuur, poëzie, filosofie, psychologie, cinema, andere vormen van beeldende kunst, muziek etc. Ook aan het verwoorden van de persoonlijke drijfveren en het schrijven over het werk wordt veel aandacht besteed. Hierbij is het vinden van de eigen signatuur en de verdieping van groot belang. We moedigen zo veel mogelijk aan tot “onderzoek” tijdens de onderzoekslessen en bieden hierbij verschillende bronnen voor inspiratie. Het is belangrijk je te blijven ontwikkelen als maker en dit stimuleren wij.

Aan het eind van ieder jaar maken we als collectief een tentoonstelling samen, waarbij de inhoud centraal staat.

Eva Meylink

Voor wie is dit traject geschikt en kan iedereen deelnemen? 

Dit traject is voor iedere fotograaf en beeldmaker die de basis van de fotografie kent en al redelijk in staat is een (verhalende) serie beelden te maken.Milan en ik maken allebei sociaal geëngageerd werk en dat doen vrijwel alle fotografen die bij ons zijn, dat kan geen toeval zijn. .”

© Frederica Van Mastrigt

In welk opzicht onderscheidt deze aanpak zich van het reguliere opleidingsaanbod? 

”We werken in kleine groepjes van maximaal 6 personen waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Ook werkt iedereen gedurende het jaar aan één of maximaal twee projecten waardoor er veel ruimte is om de diepte in te gaan en de projecten meer gelaagd worden.”

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden die er voor jou zijn bij Studio 307? Neem dan contact op via studio-307.nl

 

Lees ook

03.04

De shortlist van de Palm* Photo Prize 2024

01.04

Ilias Bardaa en zijn visuele ode aan de Maghreb en Amazigh Gemeenschap

25.03

Over beeldvorming en identiteit, een interview met fotograaf en onderzoeker Cigdem Yuksel