Over Fotolab kiekie

Liefde voor fotografie, dat zit bij ons in de familie. Wat begon als een reguliere fotozaak is familiebedrijf FotoLabKiekie na 30 jaar inmiddels uitgegroeid tot een professioneel fotolab. Ons team bestaat uit deskundige mensen die jou kunnen adviseren. Dit kan gaan over de keuze van papiersoorten zoals het fine art papier van Hahnemuhle en de materiaalsoorten om prints op te plakken zoals dibond en aluminium. Daarnaast kun je bij ons terecht voor het professioneel laten scannen van opzicht en negatieven/dia’s.

“Die droom werd werkelijkheid en in 1995 verhuisde FotoKiekie naar de Jan Evertsenstraat 79.”

1989

FotoLabKiekie is een echt familiebedrijf en om een stukje in de historie te duiken gaan we terug naar het jaar 1989. In dit jaar begon Rien de Reuver Foto Kiekie aan de Orteliusstraat, een echte traditionele fotowinkel. In deze winkel werd alles verkocht wat met fotografie uit het analoge tijdperk te maken had zoals filters, camera’s, lenzen, maar ook fotolijsten en het ontwikkelen en afdrukken van filmrolletjes.

Na een tijdje vroeg Rien aan zijn zwager Rob tijdens een gezamenlijke vakantie of hij de zaak misschien over wilde nemen. Hier had Rob wel oren naar en begon met veel plezier bij FotoKiekie aan de Orteliusstraat.

Na een aantal succesvolle jaren werd het verlangen groter om even verderop in de Jan Evertsenstraat te gaan vestigen, een echte winkelstraat. Die droom werd werkelijkheid en in 1995 verhuisde FotoKiekie naar de Jan Evertsenstraat 79.

Rond 2000 trad de digitalisering in en veranderde er veel. Er werd geïnvesteerd in een Fuji Frontier, een digitaal mini lab. Hiermee waren we in staat om vliegensvlug negatieven te digitaliseren én te printen.

De in en verkoop van tweedehands foto apparatuur liep steeds meer terug en ook kregen we veel concurrentie van grote bedrijven die hun foto apparatuur groot inkochten. Daarom besloten wij om ons helemaal te gaan richten op het printen en kochten wij een van de eerste inkjet printers.

2002

“Zo blijft FotoLabKiekie in de familie en kunnen zij verder bouwen aan de innovaties en alles rondom de wereld van fine art printen..”

2022

In 2007 kwam dochter Denise in de zaak werken en in 2012 ook haar moeder, Guda. FotoKiekie werd FotoLabKiekie en groeide uit tot een bekende in de print en fotografie wereld en heeft zich gaandeweg helemaal gespecialiseerd in het printen en finishen van Giclée prints.
Daarnaast lanceerde Denise in 2013 fotografie magazine Kiekie en kregen we er een online gallerie, Kiekie Art bij.
In september 2020 trad de partner van Denise, Pier in de zaak en zullen FotoLabKiekie over een aantal jaar gaan overnemen van Rob en Guda.

Zo blijft FotoLabKiekie in de familie en kunnen zij verder bouwen aan de innovaties en alles rondom de wereld van fine art printen.