Vogue Nederland sluit het jaar feestelijk af met een splinternieuw nummer voor januari/februari 2024. De hoofdrol? Aanstormend talent. Om een platform te bieden aan de nieuwe generatie makers, organiseerden we een open oproep. Daaruit werden zes creatievelingen geselecteerd – vier individuen en een duo – die vervolgens de kans kregen om hun werk te publiceren in Vogue Nederland. Om dit te vieren, organiseerde Vogue in samenwerking met Spark Productions op dinsdag 19 december een ééndaagse expositie waarin hun modeseries centraal stonden.

Expositie Vogue Talent

Op een zonnige zondag in november kregen de talenten vier studio’s en volledige productie- en stylingbegeleiding tot hun beschikking. “Jullie hebben negen uur de tijd om jullie concept te vertalen naar beeld”, sprak Vogue’s fashion director Linda Gümüs Gerritsen. “Enjoy!”

De gelukkigen? Fotograaf Nella Ngingo, stylist Faouziat Biera Faous, fotograaf Carlos Victimo, stylist Luna Michel en het duo Elisa Michelle (fotograaf) en Carli Bureynejad (stylist). Wat ze verbond? Hun originaliteit en eigenheid. Alle makers hebben een verhaal te vertellen dat gehoord en gezien moet worden.

Die creatieve verhalen zijn nu te bewonderen in het januari/februari 2024-nummer van Vogue Nederland. Dat was natuurlijk reden voor een feestje. Vlak naast het Van Gogh Museum in Amsterdam kwamen Vogue friends bijeen om het gepubliceerde werk van de talenten fysiek aan een expositie wand te aanschouwen.

By MARJOLEIN VAN DEN BRAND Vogue.nl

Prints mounted on MDF by FotoLabKiekie

Vogue x Spark by DaeloShots
Vogue x Spark by DaeloShots
Vogue x Spark by DaeloShots
Vogue x Spark by DaeloShots

Lees ook

19.02

Women in Art 2024 volledig geïnspireerd op belangrijke vrouwen uit de kunst

22.11

Fine Art prints voor Document Nederland Junior in het Rijksmuseum

19.11

Benefiet voor Save the Children levert 72.228,34 euro voor kinderen in Gaza op