Benefiet voor Save the Children levert 72.228,34 euro voor kinderen in Gaza op

Cease Fire Now! is de titel van het benefietprogramma voor kinderslachtoffers in Gaza. Poppodia Melkweg en Paradiso organiseerden deze avond in samenwerking met kinderrechtenorganisatie Save the Children. In Tilburg doneerde 013 Poppodium de ticketopbrengst van het 25-jarig jubileumfeest aan Save the Children. Alles bij elkaar bracht dit 72.228,34 euro op. Het geld wordt volledig besteed aan noodhulp voor kinderen en hun families in Gaza. Aan de benefietavond ‘Cease Fire Now!’ werkten onder meer Hang Youth, Sef, Froukje, Joep Beving, S10 en sprekers Mounir Samuel, Maurits de Bruijn, Jerry Afriyie en Taghreed El-Khodary geheel belangeloos mee.

 

Voor de benefietavond op woensdagavond 15 november in de Melkweg en Paradiso zijn 835 kaarten verkocht. Tijdens dit benefietevenement lanceerde Melkweg Expo een speciale printverkoop in samenwerking met Fotolab Kiekie, waarvan alle opbrengsten naar Save the Children is gegaan.

Save the Children ambassadeur Nadia Moussaid presenteerde het programma. De opbrengst gaat naar het kindernoodhulpfonds van de organisatie in Gaza.

Over Save the Children

Save the Children is een onafhankelijke kinderrechtenorganisatie. Dat wil zeggen dat ze geen partij kiest in een conflict. Ze volgen het VN-Kinderrechtenverdrag en de Geneefse Conventies. Ze zijn er voor alle kinderen en zetten zich voor hen in, zodat ze veilig en gezond kunnen opgroeien, overal ter wereld.

Doneren kan nog steeds

Met dit benefiet is de humanitaire ramp niet opgelost. Blijf doneren via de website van Save the Childeren. ‘The Mountain’ in de titel is een directe verwijzing naar de Kosho-berg, ‘The Mukade’, refereert aan de angstaanjagende giftige Japanse duizendpoot die de natte zomermaanden tevoorschijn komt. Anne Claire was op uitnodiging van het Hiroki Oda Museum of Art en de Kama City Board of Education aanwezig in Senzu. Het Japan van vroeger is hier het Japan van nu, in dit dorpje aan de voet van de berg Kosho waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

Lees ook

03.04

De shortlist van de Palm* Photo Prize 2024

01.04

Ilias Bardaa en zijn visuele ode aan de Maghreb en Amazigh Gemeenschap

25.03

Over beeldvorming en identiteit, een interview met fotograaf en onderzoeker Cigdem Yuksel